Αντηλιακό κανείς;

Here comes the summer’s son, he burns my skin…

Για να μη μας συμβεί αυτό που λέει και ο παραπάνω στίχος, πρέπει να φροντίσουμε για την προστασία μας! Ακόμα και αν αυτές τις μέρες έχει συννεφιά, είναι η κατάλληλη εποχή για την αγορά αντιηλιακού, καθώς έχουμε αρχίσει οι περισσότεροι τις βουτιές στη θάλασσα. Επιπλέον, καλό είναι και για όσους τριγυρνούν καθημερινά στην πόλη, να βάζουν αντιηλιακό στα σημεία που εκτίθενται και κυρίως στο πρόσωπο, γιατί ο ήλιος δημιουργεί πανάδες.

Αντιηλιακό Σπρει Garnier Ambre Solaire

Η αγορά αντιηλιακού για τον καθένα επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η τιμή, η μάρκα, ο δείκτης προστασίας, η μυρωδιά, ακόμα και η συσκευασία. Αρχικά, θα πρέπει να εξετάσουμε τον δείκτη προστασίας. Στην πρώτη έκθεση στον ήλιο, θα πρέπει να βάλουμε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας. Αν κάποιος έχει πολύ λευκή επιδερμίδα και δεν προσέξει, θα αποκτήσει ένα κόκκινο χρώμα, διόλου κολακευτικό καθώς και πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος (αν σου συμβεί και γι’αυτό υπάρχει λύση, σε επόμενο post). Αγοράζουμε λοιπόν μια μάρκα αντιηλιακού την οποία εμπιστευόμαστε.

Αντιηλιακό με ιριδίζοντα στοιχεία Garnier Ambre Solaire

Εγώ αγόρασα φέτος, όπως και τις περισσότερες χρονιές αντιηλιακά και after sun ,  Garnier Ambre Solaire γιατί τα εμπιστεύομαι αρκετά χρόνια και είμαι ευχαριστημένη και από την προστασία, την υφή και το άρωμά τους. Το αγαπημένο μου είναι το διάφανο σπρει και απλώνεται πολύ εύκολα, για όσους βαριούνται να απλώνουν τα κρεμώδη αντιηλιακά. Επιπλέον, φέτος η Garnier  λάνσαρε και αντιηλιακό με ιριδίζοντα στοιχεία, για να λάμπουμε στην παραλία, καθώς και ΒΒ Cream για το πρόσωπο (γνωστή αγαπημένη κρέμα με χρώμα), με αντιηλιακή προστασία.

Υπάρχουν αντιηλιακά σε μεγάλο εύρος τιμών, ανάλογα το ποσό που θέλει να διαθέσει κανείς, καθώς και εκπτώσεις σε επιλεγμένα, στα καταστήματα καλλυντικών και στα διαδικτυακά φαρμακεία. Επιπλέον, υπάρχουν και πακέτα προσφοράς με αντιηλιακό προσώπου και σώματος μαζί, σε τιμή που συμφέρει. Έχει πάρει το μάτι μου σετ του Κορρε, της Apivita, αλλά με υψηλό δείκτη προστασίας. Για αντιηλιακό προσώπου και σώματος, τα δίνεις τα 20 ευρώ σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Αν θές και λάδι για μάυρισμα και after sun, το budget πρέπει να είναι σαφώς μεγαλύτερο. Κλασικό είναι το γνωστό σε όλους μας baby oil, το οποίο τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί σε συσκευασία που μπορείς να ψεκάζεις, για μεγαλύτερη ευκολία στην εφαρμογή. Σταθερή αξία είναι το Carroten , το οποίο βγαίνει σε διάφορες βερσιόν, όπως τα δύο βαζάκια, το ένα πορτοκαλί απλό, το άλλο καφέ με χρυσόσκονη. Προσοχή μόνο στα ανοιχτόχρωμα μαγιώ γιατί βάφει. Λάδια με δείκτη προστασίας που είναι αρκετά δημοφιλή στην παραλία τα τελευταία χρόνια, είναι του και της , τα οποία -να σημειώσω- μυρίζουν και πολύ ωραία. Να τονίσω κάπου εδώ ότι το λάδι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να το βάζουμε χωρίς να έχουμε βάλει πρώτα αντιηλιακό, γιατί το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι να καούμε, ή να μαυρίσουμε γρήγορα και μετά να ξεφλουδίσουμε. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα δεν θα είναι σίγουρα το επιθυμητό.

bbcreme Garnier

Καλό θα ήταν βεβαίως, αν μπορούμε, να έχουμε και αντιηλιακό για τα μαλλιά καθώς ταλαιπωρούνται από τον ήλιο και γίνονται θαμπά. Έχω σταμπάρει το αντιηλιακό του Κορρέ με κόκκινο σταφύλι. Βεβαίως, το καλύτερο για τα μαλλιά και την προστασία του δέρματος στο κεφάλι, είναι να φοράμε το καπέλο μας, ή το μαντήλι μας, που ειναι και στη μόδα! Έτσι αποφέυγουμε ακόμα και την ηλίαση (δεν φτάνει μόνο αυτό βεβαίως). Επιπλέον, τα stick για τα χείλη που έχουν δείκτη προστασίας είναι απαραίτητα, καθώς τα χείλη μας γίνονται ξερά και κοκκινίζουν, με αποτέλεσμα συνήθως να πονάνε.

Μετά από την έκθεση στον ήλιο, περνάμε στο αγαπημένο after sun, που απλώνουμε στην επιδερμίδα μας μετά το ντους, που είναι ανοιχτοί οι πόροι του δέρματος. Φέτος πήρα το καινούργιο της Garnier, που μυρίζει πεπόνι! Υπάρχουν αρκετά να διαλέξεις, σε μορφή κρέμας, ή ακόμα και σπρει, για πιο γρήγορη εφαρμογή. Ο,τι και να επιλέξεις, καταπραύνει την επιδερμίδα μετά από την ηλιοθεραπεία.

Εσύ τι δείκτη φοράς;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, αυτές που δεν μαυρίζουν εύκολα, αλλά κοκκινίζουν εύκολα, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία για αυτό απαιτείται δείκτης 50 ενώ αργότερα μπορεί να μειωθεί και σε 30. Για μέτρια ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ιδανικός δείκτης είναι το 30 αρχικά και αργότερα το 20. Για σταρένια επιδερμίδα συνίσταται αντιηλιακό με δείκτη 20 ή 30 που μετά απο κάποιες μέρες μπορεί να μειωθεί σε 15, ενώ για σκουρόχρωμες επιδερμίδες κατάλληλος δείκτης είναι το 15.

Η σωστή εφαρμογή σύμφωνα με τους ειδικούς: Το αντιηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται 20 με 30 λεπτά πριν την έκθεσή μας στον ήλιο ενώ θα πρέπει να ανανεώνεται τουλάχιστον κάθε 1-2 ώρες ή μετά από κάθε βουτιά.

after sun garner melon