10 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα τον Αύγουστο

 Περιμένεις να πας διακοπές ή μόλις επέστρεψες, ή τίποτα απο τα παραπάνω. Μπορεί να ήρθες και για βόλτα στην πόλη, τώρα που είναι πιο άδεια, να την απολαύσεις καλύτερα. Όπως και να χει, αυτές οι θερμές μέρες του Αυγούστου σε πετυχαίνουν στην Αθήνα. Φυσικά, είναι η καλύτερη περίοδος (μαζί με το Πάσχα) για να κάνεις τις βόλτες σου χωρίς πολυκοσμία, να διανύεις μεγάλες αποστάσεις χωρίς κίνηση και να βρίσκεις να παρκάρεις άνετα! Τί μπορείς να κάνεις, λοιπόν για να περάσεις τις μέρες σου ευχάριστα;

1. Θερινό σινεμά

Η Αθήνα διαθέτει πάρα πολλά θερινά σινεμά σε όλες τις περιοχές της, οπότε όπου κι αν είσαι θα έχεις κάποιο κοντά σου. Ακόμα καλύτερα, για την ομορφότερη θέα, μπορείς να πας στο κέντρο, στο Cine Paris στην Πλάκα, ή στο cine Θησείο. Διαλέγεις ταινία και καλή προβολή!

2. Βόλτες στην Πλάκα/ Αναφιώτικα

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχει μια ξεχωριστή γοητεία, σε ταξιδεύει στο παρελθόν. Τί καλύτερο λοιπόν από μια βόλτα στην Πλάκα, να “χαθείς” στα στενά της και να κάτσεις για τον καφέ σου στα όμορφα cafe της; Plus, τον Αύγουστο δεν είναι όλα κλειστά όπως είναι σε άλλες περιοχές.

3. Μουσεία

Είναι καλή ευκαιρία για να επισκεφτείς τα μουσεία της πόλης και τους αρχαιολογικούς χώρους. Έτσι, θα έχεις τη δυνατότητα και να μάθεις κάτι, αλλά και να νιώσεις σα να έχεις πάει εκδρομή.

4. Ταράτσες

Η Αθήνα έχει πάρα πολλές ταράτσες στο κέντρο αλλά και σε άλλες περιοχές. Ειδικότερα στο κέντρο, οι περισσότερες έχουν θέα την Ακρόπολη. Ένας καφές/ ποτό με θέα, θα σε αποζημιώσει.

5. Ψώνια

Ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας για ψώνια, αφού δε θα βρεις φουλ γεμάτα τα μαγαζιά και bonus έχει ακόμα στην αρχή του μήνα εκπτώσεις και προσφορές.

6. Συναυλίες

Μπορεί τον Αύγουστο οι περισσότεροι καλλιτέχνες να είναι περιοδεία, αλλά όλο και κάποια συναυλία μπορεί να πετύχεις στην Αθήνα. Ωστόσο, πολλές συναυλίες πραγματοποιούνται σε κοντινές περιοχές εκτός Αθηνών, οπότε ευκαιρία για μινι εκδρομή!

7. “Βραχάκια” Ακρόπολης

Κάθε φορά που έφτιαχνε ο καιρός, με τους φίλους μου μας άρεσε να ανεβαίνουμε στο βράχο που είναι πάνω από την Πλάκα και κάτω από την Ακρόπολη. Εκεί, μαζεύονται όλοι, παίζουν μουσική, πίνουν τη μπύρα τους και απολαμβάνουν τη θέα. Οπότε, αν θες κάτι πιο “χαλαρό” είναι το σωστό μέρος! Ωστόσο, ετοιμάσου να κάτσεις πάνω σε βραχάκια και φόρα παπούτσια που δεν γλιστράνε.

8. Μπάνιο στη θάλασσα ή σε πισίνα

Αν σου έλειψε η θάλασσα, υπάρχει λύση. Κοντά στην Αθήνα υπάρχουν πολλές παραλίες πολύ ευκολα προσβάσιμες ακόμα και με τη συγκοινωνία, οπότε μπορείς να κάνεις την εκδρομή σου στη θάλασσα και να νιωσεις πιο “διακοπικά”. Αν από την άλλη προτιμάς να αράξεις σε μια πισίνα, θα βρεις επίσης πολλές επιλογές στο κέντρο, αλλά και στα βόρεια και νότια προάστια.

9. Βόλτα στον Εθνικό Κήπο

Ο Εθνικός Κήπος είναι το πιο αγαπημένο μου πάρκο της Αθήνας. Η βόλτα ανάμεσα στα δέντρα με το παγωτό σου στο χέρι, θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι είσαι στο κέντρο της πόλης. Μπορείς επίσης να καθίσεις με το βιβλίο σου σε ένα παγκάκι και να απολαύσεις τη στιγμή.

10. Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Μην ξεχνάς την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο! Στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις, διοργανώνονται εκδηλώσεις. Πολλοί αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο, διοργανώνονται συναυλίες σε διάφορα σημεία της πόλης και οι εκδηλωσεις κρατούν συνήθως αρκετές ημέρες. Ευκαιρία να κάνεις μια διαφορετική βόλτα!

Εσένα τί σου αρέσει να κάνεις τον Αύγουστο στην Αθήνα; Περιμένω τις προτάσεις σου από κάτω στα σχόλια!