Πώς θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου? #JuiceitUp

Έφτασε η εποχή που αγχώνεσαι για το πώς θα βγεις στην παραλία, πως θα ξεφουσκώσεις, πως θα χάσεις κιλά και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό σου. Φυσικά και είναι τελευταία στιγμή γι’αυτές τις σκέψεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολλοί εμείς τις τελευταίας στιγμής (δε βγάζω τον εαυτό μου απ’έξω). Έτσι, αναζητώντας τρόπους για να κάνω αποτοξίνωση του οργανισμού μου, ανακάλυψα τους χυμούς Verve. Πρόκειται για την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που παρασκευάζει, εμφιαλώνει και προσφέρει cold pressed χυμούς (ψυχρής έκθλιψης) από λαχανικά, φρούτα και βότανα, καθώς και ολοκληρωμένα πακέτα αποτοξίνωσης. Θα επανέλθω αργότερα με περισσότερα για της δημιουργούς της, σήμερα θα μιλήσω για τα Cleanse Boxes.

verve 5

 

Γιατί κάνει καλό η αποτοξίνωση;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποτοξίνωση, μεταξύ άλλων, βοηθάει στη μείωση της κατακράτησης υγρών. Όσο πιο καθαρό είναι το σώμα μας από τοξίνες, τόσο πιο εύκολα ελέγχουμε το βάρος μας. Επιπλέον, μειώνονται τα συμπτώματα δυσπεψίας και η αίσθηση του φουσκώματος. Ο οργανισμός μας χρειάζεται μια στο τόσο να αποτοξινωθεί, οπότε κι εγώ αποφάσισα να δοκιμάσω το πρόγραμμα της Veve.

Υπάρχουν 3 πακέτα αποτοξίνωσης με χυμούς, και ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Έχουν μελετηθεί και δημιουργηθεί σε συνεργασία με διατροφολόγο και σύμβουλο μεταβολισμού Lisa Blair της London Nutrition Clinic. Τα πακέτα είναι για αρχάριους ή πιο προχωρημένους και καθένα έχει πέντε χυμούς και ένα γάλα την ημέρα, που σημαίνει 6 μπουκάλια των 500ml. Μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις box για 1, 3, ή 5 μέρες.

verve 4

Εγώ επέλεξα να ξεκινήσω με 1 ημέρα αποτοξίνωσης, καθώς δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη με την αποτοξίνωση, αλλά ούτε και με ιδιαίτερα υγιεινή διατροφή (αν μπεις στο instagram μου θα καταλάβεις!). Το κουτί με τους χυμούς ήρθε στο σπίτι μου και αποφάσισα ότι την επόμενη μέρα θα ήταν το μόνο φαγητό μου αυτά τα πολύχρωμα μπουκαλάκια.

verve 3

Η αλήθεια είναι ότι επειδή έχω πολλές εξωτερικές δουλειές και τρέξιμο μέσα στη μέρα, με βόλεψε πολύ να κουβαλάω χυμούς αντί για φαγητό. Στη δουλειά μου είπαν αρκετοί ότι σιγά μην καταφέρω να πιω χυμούς μόνο όλη μέρα και ότι το βράδυ θα κατέληγα να παραγγέλνω πίτσες. Αλλά όχι! Τα κατάφερα, και μάλιστα, χωρίς να δυσκολευτώ καθόλου. Να σημειώσω ότι δεν πείνασα καθόλου μέσα στη μέρα, γιατί οι χυμοί είναι μεγάλοι και επειδή είναι 6, μέχρι να πεινάσεις έχεις πιει τον επόμενο. Παραδόξως για μένα, δεν αισθάνθηκα το στομάχι μου να διαμαρτύρεται. Την επόμενη μέρα φυσικά, δεν αισθανόμουν πια φούσκωμα, ένιωθα ευεξία. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ένιωθα περήφανη που τα κατάφερα να πειθαρχήσω και να κάνω κάτι καλό για τον οργανισμό μου. Τώρα πιστεύω ότι είμαι έτοιμη να το ξανακάνω και για 3 μέρες!

verve 2

Αν θες κι εσύ να παραγγείλεις cleanse box, μπες εδώ. Καλή αποτοξίνωση!