Συνταγή για το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων -Glühwein recipe

Άρχισε να κάνει κρύο, μπήκαμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων και τί καλύτερο από μια κούπα ζεστό κρασί; Το Glühwein το βρίσκουμε στις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Αυστρίας και Γερμανίας και όχι μόνο. Το δοκίμασα ξανά στις αγορές του Βερολίνου την προηγούμενη εβδομάδα και φυσικά όταν επέστρεψα στην Αθήνα φρόντισα να το  φτιάξω στο σπίτι για να συνοδεύσω το στόλισμα του δέντρου (φυσικά στις κούπες- σουβενίρ από το Βερολίνο). Παρακάτω σου έχω μια απλή συνταγή για να το φτιάξεις κι εσύ. Cheers!

Τι θα χρειαστείς:

1 λίτρο κόκκινο κρασί

4 κουταλιές της σούπας μέλι

6 γαρύφαλλα

5 ξυλάκια κανέλας

1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

 

Πως θα το φτιάξεις:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις όλα τα υλικά. Τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντάς τα συχνά και  αποσύρεις από τη φωτιά όταν αρχίσει να βράζει.

—————————————–
EN

The weather is cold and we have officially entered into the festive season. Nothing is better than a glass of Glühwein, the hot mulled wine, commonly prepared during winters in Austria and Germany. It is a must in Christmas markets as well as in après ski parties! A week ago, I enjoyed it again at Berlin, so when I got back I decided to make some too when I decorated my Christmas tree (I used my cups from Berlin!). If you wanna know how to make it, the recipe is simple.

What you need

1 litre red wine

4 tablespoons of honey

6 whole cloves

5 cinnamon sticks

1 orange cut in half

 

How to make it

Just pour the ingredients into a small pot and keep on medium heat for a few minutes until it gets hot (close to boil). Then you can serve it.

Cheers!