Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week

Έπεσε η αυλαία για την 13η διοργάνωση της διεθνούς εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 29 Μαρτίου, έως και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού. Εικοσιέξι Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές μόδας είχαν την εκαιρία να παρουσιάσουν τις συλλογές τους για την περίοδο Φθινόπωρο-Χειμώνας 2013-2014. Ο κόσμος κατέκλυε καθημερινά το Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής, από νωρίς το απόγευμα, ως το βράδυ, παρακολουθώντας τις επιδείξεις και απολαμβάνοντας τη μουσική των Djs, ή ψωνίζοντας στα pop up stores που είχαν στηθεί στο χώρο της διοργάνωσης.

Andreea Tincu

Για πρώτη φορά, η Mercedes-Benz, στηρίζει την προσπάθεια της διεθνούς εβδομάδας μόδας της Αθήνας, ως Diamond Sponsor της 13ης διοργάνωσής της, με την προσθήκη του ηχηρού ονόματος στον τίτλο της. Άλλωστε, η Mercedes-Benz, ακολουθεί τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μόδας σε όλον τον κόσμο και έχει συνδέσει το όνομά της με τις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας όπως της Νέας Υόρκης, της Μόσχας, του Βερολίνου και του Τόκυο.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, ένωσε τις δυνάμεις της με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) ξεκινώντας μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας με στόχο την στήριξη και προώθηση νέων και καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η προβολή της Ελληνικής μόδας στο εξωτερικό, λόγω της συμμετοχής Ελλήνων σχεδιαστών σε ξένες διοργανώσεις μόδας, καθώς και σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις.

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Ελληνικής καταγωγής Patricia Field, παρουσίασε τη συλλογή της, με στοιχεία street style της Νέας Υόρκης. Ενώ η Andreea Tincu ήρθε για δεύτερη φορά από την Ρουμανία για να παρουσιάσει τη συλλογή της, στην οποία κυριάρχησαν οι έντονες μονοχρωμίες και τα γεωμετρικά σχέδια. Ο Μιχάλης Ασλάνης, γιόρτασε τα 40 χρόνια του στο χώρο της μόδας. Τις συλλογές τους παρουσίασαν και ο Angelos Frentzos, ο Γιάννης Τόγκος για τον οίκο Kathy Heyndels, o Miltos, o Notis Panayiotou, o Panos Apergis, η Rita Attalla, η Ρίτα και η Λιάνα, για τον οίκο Rita Pateroni, η γνωστή αλυσίδα ένδυσης Marks & Spencer και ο Konstantinos Mitrovgenis, ο οποίος είχε κερδίσει το Best New Designer Award της 10ης AXDW. Πρώτη φορά στην διοργάνωση συμμετείχε ο Laskaris. Το δίδυμο Celebrity Skin, που απαρτίζεται από τον Δημήτρη Στρέπκο και την Ελένη Μπάρλα, έκλεψε τις εντυπώσεις για ακόμα μια φορά, με τις avant garde- θεατρικές, δημιουργίες του, καθώς και τους celebrities σε ρόλο μοντέλων.

Η τρίτη μέρα της διοργάνωσης, Κυριακή, ήταν αφιερωμένη στον θεσμό των New Designers Awards, όπου 11 νέοι σχεδιαστές διαγωνίστηκαν με τις συλλογές τους και κατάφεραν να καταπλήξουν το κοινό με τους ευφάνταστους τρόπους παρουσίασης, όπως τα εισαγωγικά βίντεο, ο χορός, και τα έντονα στοιχεία θεατρικότητας. Λίγο πριν την απονομή, ο νικητής του Best New Designer της προηγούμενης σεζόν, Stylianos, παρουσίασε τη νέα του συλλογή.

Aida

Το βραβείο του Best New Designer, απέσπασε φέτος ο Ins2omniac, Σπύρος Στεφανουδάκης, ο οποίος ξεχώρισε για την παρουσίαση της συλλογής του “Le Piaf Noir”, η οποία ήταν εμπνευσμένη από την προσωπικότητα και την ζωή της Edith Piaf. Με αναφορές στις δεκαετίες του 50′ και του 60′, κυρίαρχα στοιχεία ήταν η κομψότητα, το μαύρο χρώμα και οι παγιέτες. Την παρουσίαση συνόδευαν τραγούδια της της Edith Piaf. Το βραβείο Best Catwalk, έλαβε η συλλογή LKC By Loukia Kyriakou, ενώ Best Trend Setter της φετινής διοργάνωσης είναι η 180Degrees.

Για πρώτη φορά, η διεθνής εβδομάδα μόδας σε συνεργασία με την Mercedes-Benz Hellas τίμησε την Maria Tagalou, με το Mercedes-Benz Fashion Award Greece, το οποίο θα της δώσει την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία του Mercedes-Benz Fashion Week Berlin του Ιουλίου. Οι σχεδιαστές που συμμετείχαν επίσης στον διαγωνισμό ήταν οι Bold&Locked, η Aida, η Polina Argyrou, η συνεργασία Victoria Sarri by Fashion Erotokritos, η Pamela Sietos, ο Manus Gabriil και ο Nicolaos.

Περιμένουμε, λοιπόν, τον Οκτώβρη για την επόμενη διοργάνωση!